Race Ready: Online cursus over voeding voor de Marathon, Ultraloop & Triatlon

Ben jij klaar om de ultieme uithoudingsatleet te worden?

Voeding voor de Marathon, Ultraloop en Triatlon is de sleutel tot het verbeteren van jouw prestaties als gepassioneerde marathonloper, ultraloper of triatleet. Als je altijd op zoek bent naar manieren om jouw grenzen te verleggen en de beste versie van jezelf te worden tijdens wedstrijden, dan is deze cursus perfect voor jou!

Race Ready: Online cursus over voeding voor de Marathon, Ultraloop & Triatlon

Voeding voor de Marathon

Word de ultieme uithoudingsatleet!

Voeding voor de Marathon, Ultraloop en Triatlon is de sleutel tot het verbeteren van jouw prestaties als gepassioneerde marathonloper, ultraloper of triatleet. Als je altijd op zoek bent naar manieren om jouw grenzen te verleggen en de beste versie van jezelf te worden tijdens wedstrijden, dan is deze cursus perfect voor jou!

Become Race Ready

Ontdek de Kracht van Voeding voor de marathon, ultraloop of triatlon

Als uithoudingsatleet weet je dat voeding een cruciale rol speelt in het behalen van topprestaties. Of je nu traint voor een marathon, ultraloop of triatlon, de juiste voedingsstrategieën kunnen het verschil maken tussen succes en teleurstelling.

Become Race Ready

Ontdek de transformatie van andere duuratleten

Lees hier wat cursisten die je voorgingen hebben ervaren

Voeding voor de Marathon
Voeding voor de Marathon
Voeding voor de Marathon
Voeding voor de Marathon
Voeding voor de Marathon

Nog twijfels?

Wanneer jij instapt in de Race Ready cursus, kan ik je beloven dat je:

1. Optimaal voorbereid en met een volle tank aan de start staat

2. Vrij van spierkrampen zal kunnen lopen

3. Comfortabel zal lopen, zonder buikklachten

4. Meer energie zult hebben

5. Eenzelfde hoge tempo 20% langer zal kunnen volhouden

6. Zal herstellen als een pro

Voor wie?

...is de cursus rond voeding voor de marathon, ultraloop en triatlon bedoeld?

  • (Halve) marathonlopers – Of je nu een ervaren marathonloper bent of je voorbereidt op je allereerste 42 km, deze cursus geeft je de voedingskennis om je prestaties te optimaliseren.
  • Ultralopers – Als je jezelf wilt uitdagen met epische ultralopen, leer je in deze cursus hoe je je energiereserves op de lange termijn kunt beheren.
  • Wielrenners – Voor gepassioneerde wielrenners die hun prestaties willen verbeteren en langer in het zadel willen blijven met de juiste voedingsstrategieën.
  • Triatleten – Voor triatleten die de ultieme balans willen vinden tussen voeding en topprestaties in zwemmen, fietsen en rennen.

...is deze cursus niet bedoeld?

  • Korte afstandslopers – Als je voornamelijk deelneemt aan kortere afstanden zoals 5 km of 10 km races, is deze cursus mogelijk te gedetailleerd voor je behoeften.
  • Teamsporters – Als je sport in teamverband, waar wedstrijden over het algemeen korter zijn, zul je in deze cursus minder relevantie vinden.
  • Niet-sporters – Hoewel voeding belangrijk is voor een gezonde levensstijl, is deze cursus specifiek gericht op uithoudingsatleten en is het niet geschikt voor mensen die niet regelmatig aan langeafstandsinspanningen deelnemen.

Become Race Ready

Wat je zult leren in de online cursus over voeding voor de marathon, ultraloop en triatlon

In de uitgebreide cursus “Race Ready: Voeding voor de Marathon, Ultraloop en Triatlon” krijg je toegang tot een schat aan kennis en praktische vaardigheden die je zullen helpen om de ultieme uithoudingsatleet te worden. Hier is een overzicht van wat je precies zult leren:

01

Optimaliseer je energievoorraden voor langeafstand inspanningen:

Leer hoe je jouw lichaam voorziet van de juiste brandstof om vermoeidheid te verminderen en de prestaties te verbeteren tijdens marathons, ultralopen en triatlons.

02

Krijg inzicht om uitputting te voorkomen:

Begrijp de cruciale timing voor voedingsinname tijdens wedstrijden om energie te behouden en uitputting te voorkomen.

03

Ontdek welke voedingsstoffen essentieel zijn voor het herstel na intensieve trainingen:

Leer hoe je jouw herstel versnelt en spierherstel optimaliseert door de juiste voedingsstoffen op het juiste moment in te nemen.

04

Leer hoe je maag-darmklachten zoveel mogelijk kunt vermijden:

Voorkom onaangename maag-darmproblemen die je prestaties kunnen verstoren door effectieve voedingsaanpassingen te maken.

05

Hoe je goed gehydrateerd wordt en blijft tijdens de inspanning:

Ontdek de optimale hydratatiestrategieën om uitdroging te voorkomen en je energieniveaus op peil te houden tijdens langeafstandsinspanningen

06

Stel een gedetailleerd maaltijdplan op:

Krijg toegang tot een uitgebreid maaltijdplanningssysteem dat is afgestemd op jouw behoeften, variërend van wat je twee dagen voor de race moet eten tot de eerste 12 uur na de race. Hiermee kun je je lichaam optimaal voeden voor, tijdens en na je wedstrijden.

Inhoud van de cursus over voeding voor de marathon, ultraloop en triatlon

Module 1: Voorbereiding op de Race

1.1 Laag Glycogeen Trainen voor Efficiënte Opslag van Glycogeen en Vetverbranding
1.2 Koolhydraatstapelen: Optimaal glycogeen opbouwen in de dagen voor de race
1.3 De Laatste Uren Voor de Race: Wat te eten voor maximale energie
1.4 Koolhydraatruilwaarden
1.5 Rebound Hypoglycemie
1.6 Wat en hoeveel te drinken de laatste uren voor de race

Module 2: Brandstof tijdens de race

2.1 Onderweg Energieniveaus Behouden: Inname van koolhydraten
2.2 Hydratatie tijdens de inspanning: bepaal je drinkstrategie
2.3 Hypo-, isotone- of hypertone sportdranken
2.4 Speciallekes: BCAA’s, Cafeïne, Hydro tabs, Lift

Module 3: Na de Finishlijn- Optimaal Herstel

3.1 Spierglycogeen Herstellen: Koolhydraten, eiwitten en vetten voor snel herstel
3.2 Verschillende shakes na de inspanning: whey, recovery, night protein
3.3 Eiwitrijke Laatavondsnack: Ondersteuning voor het herstelproces
3.4 Het aanvullen van vocht na de inspanning

Bonus hoofdstukken

Bonus 1: Spierkrampen Voorkomen
Bonus 2: Maag darmklachten voorkomen
Bonus 3: Supplementen voor Uithoudingsatleten
Bonus 4: Aanbevolen Sportvoedingsmerken en Waarom
Bonus 5: Maaltijdplanning

Become Race Ready

Zo ziet het platform van de cursus eruit

Een combinatie van videomodules over voeding voor de marathon, ultraloop en triatlon met downloadbare PowerPoints en Excel bestanden in het Teachable Platform

Race Ready

Bekijk hier alvast een hoofdstuk van de cursus over voeding voor de marathon, ultraloop en triatlon

Het effect van uitdroging op prestaties

Become Race Ready

Praktische zaken: jouw reis door Race Ready

Ik begrijp dat jouw tijd kostbaar is, en daarom heb ik "Race Ready: Voeding voor de Marathon, Ultraloop & Triatlon" zo praktisch en toegankelijk mogelijk gemaakt.

01

Eenvoudige aankoop

Je kunt de cursus gemakkelijk aanschaffen met één enkele betaling van 79 euro. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden.

02

Directe Toegang via E-mail

Zodra je je hebt ingeschreven, wordt er automatisch een account voor je aangemaakt op het Teachable-platform. Je ontvangt de inloggegevens direct in je inbox, zodat je meteen kunt beginnen.

03

Teachable: Jouw Leeromgeving

De cursus is gehost op het gebruiksvriendelijke Teachable-platform, dat gemakkelijk te navigeren is. Hier vind je alle cursusmaterialen op één plek, overzichtelijk georganiseerd.

04

Excel Bestanden voor Praktische Toepassing

Ik begrijp dat sportvoeding geen ‘one size fits all’ is. Daarom krijg je toegang tot Excel-bestanden waarin de wetenschappelijke theorie wordt toegepast op jou als individu. Hierdoor kun je de geleerde principes direct in de praktijk brengen. 

05

In je eigen tempo

Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen, zodat het past bij jouw drukke schema. Geen stress, geen deadlines. Jij hebt de controle over je leerproces.

06

Levenslange Toegang

En het beste van alles? Je behoudt levenslang toegang tot de cursus. Dat betekent dat je altijd kunt terugkeren om je kennis bij te werken en nieuwe doelen te stellen.

Ja, maar Eva, ik ...

Heb al veel informatie over sportvoeding online gevonden. Waarom zou ik voor deze cursus betalen?

Dat is begrijpelijk, maar deze cursus biedt niet alleen informatie, maar ook diepgaande begeleiding en praktische toepassing van sportvoedingsprincipes. Je krijgt toegang tot professionele begeleiding en gepersonaliseerde plannen die zijn afgestemd op jouw behoeften en doelen. Dit is veel meer dan wat je online kunt vinden.

Ben geen topsporter, is deze cursus wel geschikt voor mij?

Absoluut! Deze cursus is ontworpen voor atleten van alle niveaus, van beginners tot ervaren sporters. De principes van sportvoeding zijn van toepassing op iedereen die zijn prestaties en gezondheid wil verbeteren. We passen de informatie aan jouw specifieke behoeften aan, ongeacht je huidige niveau.

Heb niet veel tijd om te studeren en te trainen. Hoe kan ik deze cursus combineren met mijn drukke schema?

Ik begrijp dat je een druk leven hebt. Daarom heb ik deze cursus zo ontworpen dat je in je eigen tempo kunt leren en toepassen. De modules zijn hapklaar en je kunt ze volgen wanneer het jou uitkomt. Bovendien bespaart de kennis die je opdoet tijd en moeite tijdens je trainingen en wedstrijden, waardoor je efficiënter kunt trainen.

Volg al een dieet en een voedingsschema. Is deze cursus nog steeds relevant voor mij?

Zeker! Deze cursus gaat verder dan standaarddiëten en biedt wetenschappelijk onderbouwde strategieën die specifiek zijn afgestemd op uithoudingsatleten. Je zult leren hoe je jouw huidige voedingspatroon kunt optimaliseren voor maximale prestaties en herstel, wat een waardevolle aanvulling kan zijn op je bestaande plan.

Weet niet zeker of ik het geld voor deze cursus wil uitgeven?

Ik begrijp dat investeren in jezelf een grote stap kan zijn. Bedenk dat deze cursus een investering is in je gezondheid, prestaties en toekomstige successen als atleet. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in verbeterde resultaten en atletische groei

Become Race Ready

Vaak gestelde vragen

01

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor (halve) marathonlopers, ultralopers, triatleten en gepassioneerde wielrenners die hun prestaties en gezondheid willen verbeteren door middel van geavanceerde sportvoedingsstrategieën.

02

Ik wil nog wat gewicht verliezen voor de marathon, zal ik dit ook leren in de cursus?

Nee, de focus van deze cursus ligt op het optimaliseren van je voeding en hydratatie voor maximale prestaties tijdens lange duurwedstrijden. Gewichtsverlies is geen specifiek doel van deze cursus. Als je gewichtsverlies wilt bereiken, raad ik je aan om een persoonlijke intake-afspraak te maken (online of in persoon). Hier kunnen we je specifiek begeleiden naar je gewichtsdoelen.

03

Hoe lang duurt het om de cursus te voltooien?

De cursus is ontworpen om op eigen tempo te worden gevolgd. Je kunt de tijd nemen die je nodig hebt, maar de meeste deelnemers voltooien de cursus binnen enkele dagen tot weken.

04

Is deze cursus nog steeds relevant voor mij als ik al een voedingsplan volg?

Ja, zeker! Onze cursus biedt diepgaande inzichten en praktische toepassingen van sportvoeding, zelfs als je al een voedingsplan volgt. Je kunt de geleerde principes aanpassen aan je huidige plan voor betere resultaten.

05

Wat als ik na mijn aankoop vragen heb of hulp nodig heb?

We bieden uitstekende ondersteuning. Je kunt altijd contact opnemen in de comments onderaan een module in de cursus of via email voor hulp bij vragen of problemen.

06

Hoe krijg ik toegang tot de cursusmaterialen?

Nadat je je hebt ingeschreven, wordt er automatisch een account voor je aangemaakt op het Teachable-platform. Je ontvangt de inloggegevens via e-mail.

07

Kan ik de cursus blijven raadplegen nadat ik deze heb voltooid?

Zeker! Je behoudt levenslange toegang tot de cursusmaterialen, zodat je altijd kunt terugkeren om je kennis bij te werken.

08

Stel dat ik niet tevreden ben met de cursus, wat dan?

Ik streef naar 100% tevredenheid. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent, bied ik een 14-dagen geld-terug-garantie. Geen risico voor jou.