recepten

Makkelijk en Voedzaam: Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Enchiladas voor Sporters

Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Enchiladas voor Sporters

Als sporter is het belangrijk om je lichaam te voeden met de juiste brandstof, vooral na een stevige workout. Een gerecht dat perfect past bij een sportief dieet en ook nog eens ontzettend lekker is, zijn de Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Enchiladas. Dit recept combineert de zoete smaak van aardappelen met de voedzame kracht van zwarte bonen en volkoren tortilla’s. Het beste van alles? Het is super makkelijk te maken! Dus laten we meteen aan de slag gaan met dit smakelijke recept!

Ingrediënten:
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 fles rode enchiladasaus (ongeveer 400 ml)
  • 6 volkoren tortilla’s
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of mozzarella)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes in een grote pan met water totdat ze lekker zacht zijn. Giet ze af en laat ze even afkoelen.
  3. Prak de gekookte zoete aardappelen tot een smeuïge puree. Dit kan met een vork of een staafmixer. No stress!
  4. Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak ‘m tot-ie zacht en lichtbruin is.
  5. Doe de zwarte bonen bij de pan met ui en bak ze even kort mee, zo’n 2-3 minuutjes. Haal de pan daarna van het vuur.
  6. Pak een ovenschaal en schep een dun laagje enchiladasaus op de bodem. Dat wordt smullen!
  7. Verdeel de zoete aardappelpuree gelijkmatig over de tortilla’s. Voeg dan een flinke lepel van het zwarte bonen-ui mengsel toe aan elke tortilla en rol ze lekker strak op.
  8. Leg de gevulde tortilla’s met de naad naar beneden in de ovenschaal. Giet de rest van de enchiladasaus over de tortilla’s en strooi er lekker veel geraspte kaas bovenop.
  9. Schuif de enchiladas in de voorverwarmde oven en laat ze daar 20-25 minuten bakken, tot de kaas heerlijk gesmolten en goudbruin is.
  10. Haal je enchiladas uit de oven en laat ze eventjes afkoelen voordat je aanvalt. Je kunt ze nog wat extra versieren met wat verse koriander, gehakte tomaatjes of een flinke klodder Griekse yoghurt. Yum!

Waarom zijn deze Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Enchiladas ideaal voor sporters?

De zoete aardappelen leveren je langdurige energie dankzij de gezonde koolhydraten. De zwarte bonen zorgen voor eiwitten en vezels, die essentieel zijn voor het herstel van je spieren. De volkoren tortilla’s geven je nog meer vezels, koolhydraten en voedingsstoffen voor een gezonde maag. En de kaas? Die levert wat extra eiwitten en maakt het gewoon superlekker!

Met de Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Enchiladas heb je als sporter een makkelijke en voedzame maaltijd op tafel staan. Dit gerecht is niet alleen super smaakvol, maar ook nog eens rijk aan de energie en bouwstoffen die je nodig hebt om je workouts aan te kunnen en goed te herstellen.

Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en geniet van deze heerlijke enchiladas na je volgende sportieve avontuur!

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Wekelijkse sportvoeding tips van Eva in jouw mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief