recepten

Pulled chicken met loaded fries – Mexican style!

Pulled chicken met loaded fries

Ben je van plan om dit weekend een lange duurrit of ochtendloop te doen, zelfs als het koud en regenachtig is? Na zo’n inspanning heb je waarschijnlijk behoefte aan een beetje Mexicaanse zon. Breng die zonnige sfeer in huis met dit heerlijke recept: Mexicaanse pulled chicken met loaded fries. Het is ideaal als herstelmaaltijd na een inspanning van meer dan 3 uur, omdat het rijk is aan calorieën, koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Bovendien is het super lekker en eenvoudig te bereiden. Herstel op zijn best.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 ml water
  • 350 g kipfilet
  • 1 el Mexicaanse tacokruiden
  • 3 el milde olijfolie
  • 800 g verse zoete-aardappelfriet
  • 150 g mais in blik
  • 1 verse groene jalapeño peper
  • 1 rode ui
  • 3 trostomaten
  • 1 limoen
  • 150 g strooikaas 30+
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • Een bussel verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng het water aan de kook. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 12 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Trek de kip met behulp van 2 vorken in plukken uit elkaar (pulled chicken). Meng met de tacokruiden en ⅓ van de olie.
  2. Meng ondertussen de zoete-aardappelfriet met de rest van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Laat ondertussen de mais uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de peper en snijd het vruchtvlees in ringen. Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Maak de limoen schoon en rasp de helft van de groene schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de ui met de tomaat, het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 4 personen).
  4. Neem na 25 min. de friet uit de oven. Schep om en verdeel achtereenvolgens de mais, pulled chicken, kaas en jalapeño erover. Bak nog 5 min. in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  5. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Breng de avocadopuree op smaak met een ½ el limoensap (per 4 personen) en peper. Snijd de koriander grof.
  6. Neem de loaded fries uit de oven. Serveer met het bakpapier op een grote plank of in een grote schaal. Verdeel de ui-tomaatsalsa, avocadopuree en koriander erover. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met de limoenpartjes.

Bon appétit!

Geniet van deze smaakvolle en voedzame pulled chicken met loaded fries na je intensieve training. Laat de Mexicaanse smaken je zintuigen verwarmen en je energiepeil weer opkrikken. Of je nu hebt gelopen in de kou en regen of een lange duurrit hebt volbracht, deze herstelmaaltijd biedt alles wat je nodig hebt. Verwen jezelf met de heerlijke combinatie van calorieën, koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Je hebt het verdiend. Eet smakelijk en herstel goed!

Bekijk meer recepten op de blog of boek een persoonlijke afspraak om aan je herstelplan te werken.

Gerelateerde artikels

Nieuwsbrief

Wekelijkse sportvoeding tips van Eva in jouw mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief